C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier

  Volg C-Studio

  Search

  Thuiswerken – Interieuradvies

  Kantoor thuis / aan huis
  Nu thuiswerken voor veel mensen normaal geworden is, hoort daar natuurlijk ook een fijne thuiswerkplek bij. Je hebt nú juist de kans om je thuiswerkplek persoonlijk in te richten en rekening te houden met al je eigen wensen. Hoe leuk is het om je eigen home office te maken? Een thuiswerkplek hoeft zeker niet alleen de eettafel te zijn of een saai bureau op een zolderkamertje.

  Het afschermen van je werkplek is iets waar je mee gaat beginnen. Het is perfect als je een ruimte in je huis over hebt die je (tijdelijk) kunt gebruiken als werkplek. Je kunt denken aan een logeerkamer, een zolder of gewoon een gedeelte van je zithoek. Het afbakenen van het werkgedeelte is bijvoorbeeld essentieel om ook je werk weer van je af te kunnen zetten als je vrij bent. Als je klaar bent met je werkdag, moet je natuurlijk weer even omschakelen naar je privé situatie. Ruim je werkspullen op, of doe je werkkamer dicht. Je sluit dus letterlijk je werk even af. Je huis moet namelijk wel je thuis blijven en werk moet niet de overhand nemen. Het is namelijk zo makkelijk om werk en privé door elkaar te laten lopen, maar helemaal niet nodig!

  Items waar je extra aandacht aan moet besteden zijn je stoel en je tafel of bureau. Comfort is natuurlijk iets dat niet mag missen in je thuiswerkplek. Neem dus een bureaustoel of een andere comfortabele stoel waar je langere tijd goed op kunt zitten in een juiste werkhouding. Je werkblad en de hoogte van je werkblad moet er goed bij passen. Zo voorkom je dat je te laag of te hoog zit waardoor je last krijgt van je nek en rug. Het kan ook helpen om af en toe even van houding te veranderen. Daarvoor zou je een verstelbare stoel kunnen gebruiken of een grote opblaas bal. Dat bevordert je werkhouding. Maar hoe goed een stoel ook is, even wandelen tijdens je werk en genoeg pauze nemen is natuurlijk het aller belangrijkste.

  Een ander belangrijk onderdeel van je werkplek is de opbergruimte. Mooie kasten zijn super handig en onmisbaar in een werkruimte. Op die manier heb je al je werkspullen mooi en handig bij elkaar. Je kunt zo alles goed opbergen zodat er geen spullen door de rest van het huis gaan slingeren. Een combinatie van een dicht ladekastje en een open hoge kast is perfect. De belangrijkste en kleine spulletjes kan je mooi wegstopen in de ladekast en de grote kast is perfect voor grote spullen en natuurlijk je mooiste accessoires.

  Accessoires en mooie items aan de muur maken je home office super persoonlijk. Zorg ervoor dat je inspiratie en motivatie krijgt om te werken. Hang bijvoorbeeld mooie posters, teksten, foto’s of een moodbaord aan de muur zodat je je fijn voelt tijdens het werken.

  Planten zijn onmisbaar, ook in je eigen kantoortje! Kies een mooie collectie van makkelijk te onderhouden grote en kleine planten voor je thuiswerkplek. Er is op je bureau, op de grond en op de kast altijd wel ruimte voor een mooie plant.

  Tips

   • Zorg dat er geen onnodige afleiding is zoals een strijkplank met een stapel was.
   • Houd alles netjes en opgeruimd, vooral na een drukke werkdag. Zo kan je de volgende dag weer fris beginnen.
   • Werk binnen je normale werktijden. Als je vrij bent, ben je ook echt vrij!

  Heb je hulp nodig om een mooie en fijne werkplek thuis te creëren?

  Heb je hulp nodig om een mooie en fijne werkplek thuis te creëren?

  Kijk hier voor een overzicht van alle verschillende mogelijkheden en prijzen of maak gelijk een afspraak voor een gratis interieur intake.

  Vragen?

   Start Whatsapp
   1
   Heb je een vraag?
   Hoi 👋,

   Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

   Groetjes,
   Corine
   C-Studio