C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Tuin en overkapping inrichten
    -  Interieuradvies   -  Tuin en overkapping inrichten

  Nu we heerlijk kunnen genieten van het lekkere weer, wil je dat natuurlijk ook in je eigen tuin, op je mooie terras of op je knusse balkonnetje kunnen doen. s’ Avonds gezellig bij de vuurkorf, of je ontbijtje opeten in de ochtendzon. Je buitenruimte kan een fijne extra verlenging van je huis zijn!

  Als je je buitenruimte gaat inrichten is het handig om eerst alles goed op te meten. Dat helpt bij grote ruimtes, maar ook juist bij kleinere ruimtes. Vaak past er veel meer dan je denkt! Als je de kans hebt, benut dan alle ruimte die er is. Het is heerlijk als je genoeg zitplaatsen hebt wanneer er familie en vrienden langs komen. Een buitenruimte hoeft trouwens helemaal niet groot te zijn om het gezellig of comfortabel te maken, als je de ruimte maar goed gebruikt.

  Wanneer je grote ramen, openslaande deuren of een overkapping hebt, is het mooi om je interieur van binnen over te laten lopen naar buiten. Dat kan je doen door dezelfde stijl door te voeren. Je buitenruimte wordt dan echt een verlengde van je huis. Kies bijvoorbeeld de zelfde kleuren, of dezelfde soort accessoires en materialen. Als je echt een gezellig woonkamer gevoel in je tuin wil creëren, kan je zelfs een buitenkleed aanschaffen!

  Als je een buitenkleed gebruikt in een grotere tuin, heb je meteen het zitgedeelte afgebakend op een hele stijlvolle manier. In een overkapping past een buitenkleed perfect. Je zorgt meteen voor een mooie, gezellige basis op een hele makkelijke manier. In een overkapping is het fijn om te werken met een hoekbank, omdat je dan optimaal gebruik maakt van de ruimte. Leg er een paar mooie zachte kussens in en een dekentje voor de koelere avonden en je hebt een super comfortabele zithoek!

  Als je geen overkapping hebt, is het toch fijn om je zitgedeelte een beetje af te schermen. Dat is meteen ook handig tegen het felle zonlicht. Hiervoor kan je een parasol gebruiken, maar ook een tarp of een pergola waar je mooie planten tegenop laat groeien.

  Een druivenstruik of een blauwe regen zie je vaak bij een pergola. Een blauwe regen bloeit mooi en een druif zorgt voor vakantie achtige sferen. In plaats van een houten constructie, kan je er ook voor kiezen om stevige draden te spannen.

   

  Tip: Zet een paar mooie potten met kruiden in je tuin of op je balkon. Het staat niet alleen mooi, je kunt het ook gebruiken voor je thee of tijdens het koken. Voorbeelden zijn munt, tijm en rozemarijn.

  Als je het leuk vindt om avonds ook nog lekker van je tuin of overkapping te genieten, is sfeerverlichting belangrijk. Je kunt mooie lampionnen, een lichtsnoer of kaarsjes nemen om je buitenruimte licht en gezellig te houden. Er zijn zelfs mooie lampionnen die waterbestendig zijn en opladen door zonlicht (solar lampjes). Je kunt ze dus gewoon laten hangen! Als je kaarsjes aansteekt, is het handig en sfeervol om ze in grote doorzichtige potten te zetten zodat ze niet uitwaaien.

  Tip: Als de ruimte er is, neem dan een opbergbox of een tuinkast. Zo kan je met slechter weer, of in de winter je spullen makkelijk en snel opbergen.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio