C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Behang en combineren
    -  Interieuradvies   -  Behang en combineren

  Behang is perfect om een ruimte of je hele huis makkelijk, snel en leuk een hele andere look te geven. Met behang verander je de look en de sfeer van de ruimte in een paar stappen. Het is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken in slaapkamers of juist in een kleinere ruimte zoals de wc. Behang is trouwens ook een perfecte eyecatcher in je huis omdat je er zo veel kanten mee op kunt.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Behang: Arte

  Combineren

  Het kan best heftig zijn als je veel verschillende kleuren en printjes gaat combineren. Het is dus extra belangrijk om veel aandacht te besteden aan het uitkiezen van de kleuren die passen in jouw huis. Meestal worden er drie hoofdkleuren gebruikt die terug komen op de muren, de meubels maar ook op de vloer en bijvoorbeeld in de gordijnen. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan voor een vast kleurenpalet zoals pastelkleuren of natuurlijke kleuren. Als je dan een paar printjes toevoegt door het gebruiken van behang en accessoires, blijft het een mooi geheel omdat de basis niet te druk is. Het is belangrijk dat je niet te veel verschillende printjes combineert. Twee of drie leuke combinaties is vaak het mooiste.Voorbeelden zijn; visgraat met bloemen of stipjes met streepjes.

   

  Effecten

  De ruimte lijkt altijd groter als je gebruik maakt van contrasten. Dat kan makkelijk met lichte en donkere kleuren, maar ook met printjes. Druk en donker behang kan je het beste aanbrengen op de muur waar het meeste licht op valt. Op deze manier is het effect van de kleuren en de printjes het mooiste en krijg je het meest natuurlijke effect.

  Als je verf gaat gebruiken in combinatie met je behang, kies dan een kleur die ook terug komt in het printje. Bijvoorbeeld dezelfde blauwe kleur van de bloemetjes op je witte behang. Die blauwe kleur kan je dan later weer terug laten komen zodat je kleurenpalet mooi in balans is. Donkere kleuren geven vaak extra diepte in een ruimte en lichte kleuren maken het ruimtelijk.

  Behang: Eijffinger

  Afbakenen

  Met behang kan je een deel van een ruimte afbakenen. Je kunt dan denken aan een eetkoek of een speelhoek voor de kinderen in de woonkamer. Als je behang in de slaapkamer gebruikt, behang dan het gedeelte achter het hoofddeel van je bed. Door een deel van een muur of een groot vlak van een muur te behangen, baken je dat deel eigenlijk af. Je hoeft dus ook niet de hele muur te gebruiken, waardoor het stuk behang nog meer opvalt.

   

  Als je een bijzondere print of een kunstwerk op behang kiest, gebruik dan een mooie witte muur als achtergrond. Hierdoor springt je behang er echt uit en hoef je ook geen extra toevoegingen zoals schilderijen en foto’s te gebruiken om de muur aan te kleden.

   

  Tips & weetjes

  -Let op gaatjes en putten in de muren. De muur moet egaal en stofvrij zijn voordat je gaat behagen.

  -Behang met horizontale strepen maakt je kamer breder, verticale strepen maakt je kamer hoger.

  -Kies behang bij de stijl van je huis. Heb je bijvoorbeeld een mooi oud stadspand, of juist een rustieke boerderij? Laat de authentieke elementen van je huis dan terug komen in bijpassend behang.

   

  In dit artikel is behang gebruikt van de merken Eijffinger en Arte

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio