C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Bloemen & Planten = Sfeer!
    -  Interieuradvies   -  Bloemen & Planten = Sfeer!

  Vrolijke bloemen en planten geven je huis sfeer. Het brengt letterlijk leven in je huis. Een paar plantjes of juist één hele grote plant maakt al een enorm verschil. Met verschillende planten, takken & bloemen geef je je huis extra gezelligheid.

  Takken
  Nu de lente in volle gang is, zijn er op de markt of tijdens een wandeling veel mooie takken te vinden. Struiken beginnen met bloeien en de eerste mooie groene blaadjes komen uit. Vaak worden wilgentakken of krulhazelaars verkocht als lente en paastakken, maar er zijn ook veel andere mooie opties. Je kunt dan denken aan een vrolijke forsythia of een magnolia. Takken blijven lang mooi en de kleine blaadjes of bloemetjes groeien door. Een losse tak staat het mooiste in een grote vaas van (groen) glas.

  Kleur
  Als je behoefte hebt aan nog meer groen, kan je ook gebruik maken van gekleurde bloemen. Soms is één bloemetje al genoeg in een klein vaasje. Combineer dit dan met tijdloze groene planten. Een leuk voorbeeld van een plant die makkelijk te combineren is, is de kamerlinde. Deze plant heeft vrolijke, zachte, lichtgroene bladeren en kan mooi groot worden. Je ziet nu ook steeds vaker de vijgenboom binnen staan. Het is een super stoere plant met grote, stevige bladeren. Het is eigenlijk een plant voor buiten, maar ook prachtig in je woonkamer of slaapkamer.

  Eenheid
  Door een groepje planten bij elkaar te zetten, creëer je meteen een mooie eenheid. De planten hebben optisch veel meer effect als ze bij elkaar staan. Om het een beetje speels te houden kan je er voor kiezen om verschillende potten en materialen te gebruiken. Een voorbeeld is een terracotta pot. Deze potten passen bijna overal bij en ze hebben een rustige en aardse uitstraling. Zet er een paar mooie gevlochten manden bij, en het is meteen veel minder statisch.

  Planten zijn perfect om te gebruiken als opvulling van een ruimte of juist om iets af te schermen. Als je een grote lege ruimte hebt, of een scherpe hoek van een muur, kan je daar een plant neerzetten. Het maakt hoeken minder opvallend en hard. Hangplanten zijn ook leuk om in een hoek of aan een balk te hangen. Zo blijft de ruimte speels en gezellig.

  Lichtinval
  Let er goed op dat je planten ergens neer zet of hangt waar ze ook echt passen. Sommige planten houden van veel zonlicht en kunnen prima op de vensterbank staan, terwijl andere planten het juist erg goed doen op een plek met veel minder licht. Verder heeft elke plant natuurlijk een eigen stijl en dat moet ook bij de rest van je huis en interieur passen.

  Tip: Zorg ervoor dat je een pot hebt met een gat aan de onderkant en zet de pot op een schoteltje. Anders heb je veel kans op het verdrinken of verdrogen van de plant. Je kunt natuurlijk ook gewoon een binnenpot gebruiken. Als je toch liever een dichte pot neemt, leg dan grind of hydrokorrels onder in de pot. Zo blijft je plant langer leven en is het verzorgen makkelijker!

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio