C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Haal de kerstsfeer in huis!
    -  Interieuradvies   -  Haal de kerstsfeer in huis!

  In deze aparte tijd kan iedereen wel wat vrolijkheid gebruiken. Het is bijna kerst en dus is het tijd om de kerstspullen maar weer eens uit de kast te trekken. In dit artikel leggen wij uit hoe je op een stijlvolle manier de kerstversiering kan toepassen in je interieur. Én je kunt vrijwel alles zelf maken als je dat leuk vindt!

   

  Begin bij de voordeur. Hang hier bijvoorbeeld één of meerdere (zelfgemaakte) kerstkransen aan de deur. Met mooie takken en lichtjes. Zo geef je al sfeer aan de entree van je huis.

   

  In je huis is het mooi om een kleurenpalet van 2 á 3 kleuren aan te houden. Van kerstballen tot de tafeldecoratie bij het kerstdiner etc. Bij het kiezen van zo’n kleurenpalet is het slim om te zorgen dat het past bij de rest van het interieur. Zo ontstaat er een mooi geheel.

  Ook zijn er veel verschillende stylen in kerstdecoratie. Heb je bijvoorbeeld een scandinavisch interieur, ga dan voor luchtige, minimalistische kerstdecoratie. Maar heb je een landelijk interieur, ga dan eerder voor grove materialen zoals hout en veel groen.

   

  Licht is ook heel belangrijk. Met kerstverlichting creëer je een gezellig en sfeervol interieur. Natuurlijk zitten er al lichtjes in de kerstboom. Maar er zijn verschillende manieren om de lichtjes in je interieur te verwerken. Je kunt bijvoorbeeld kleine lichtjes onder een stolp of waxinelichtjes in wekpotten stoppen. Door deze te bij elkaar te zetten, geeft het een leuk effect. Ook kun je een lichtsnoer in een mooie kerstkrans verwerken. Dit is in minimalistisch maar geeft toch sfeer.

  Maar denk bij licht ook vooral aan kaarsen. Want als er iets is dat sfeer in je interieur breng, zijn het wel kaarsen! Je kan de kaarsen in een mooie kandelaar zetten. Maar je kunt er ook voor kiezen om geurkaarsen neer te zetten. Deze in een lekkere kruidige geur voor een echte herfst/winter beleving.

   

  Ook is het leuk om het buiten naar binnen te brengen. Het is herfst en buiten zijn nu allemaal mooie kleuren te zien. Je kunt bijvoorbeeld een mooie slinger maken met dennenappels of een minimalistische ster van kale takken. Maar het is ook mooi om een grote vaas met eucalyptus-, pinus- of asparagus takken neer te zetten. Steek hier een paar takjes met rode besjes bij in en je hebt een mooi kerstboeket.

   

   

   

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio