C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Interieurstyling badkamer
    -  Interieuradvies   -  Interieurstyling badkamer
  Interieurstyling badkamer

  Een badkamer ontwerpen en inrichten is misschien wel de meest lastige ruimte (en vaak ook ondergewaardeerd als sluitpost). Het is een ruimte die je relatief niet veel gebruikt, maar als je er eenmaal bent, wil je genieten van een echt wellnessgevoel. Ben je bovendien van plan de badkamer compleet te renoveren, dan moet je in een keer veel keuzes maken; welke tegels, wat voor sanitair en kranen, welke stijl en kleur gaat het worden? En wat past praktisch in de ruimte? 

  Kleine badkamer – Denk groot!

  De meeste badkamers in een gemiddeld woonhuis in Ommen zijn niet zo groot. Vaak heb je te maken met een oppervlakte van 8 à 10m2 en soms zelfs kleiner. Daar wil je alles in kwijt. Soms lijkt je badkamer zelfs nog kleiner, omdat er bijvoorbeeld een schuine hoek in zit. Zit uitbreiden er niet in? Zorg dan dat de ruimte in ieder geval groter en lichter lijkt. Dat doe je door wel ruim te denken. Kies niet voor kleine meubels, maar juist voor wandvullende badkamermeubels met wasbak. En verruil een bad voor een drempelloze inloopdouche waarbij de vloertegels doorlopen in de rest van de ruimte.

  Glas = licht

  Glazen spatwanden zijn de ideale manier om licht in een badkamer te brengen. Ze zijn door hun geringe dikte ruimtebesparend en geven een blik op de tegels van de douche- of badruimte daarachter. Zo zorgen ze voor een veel luxere uitstraling dan bijvoorbeeld prefab douchecabines. Tegenwoordig zijn er ook glazen spatwanden met deuren en ook zijn ze ook op maat te bestellen als je hem onder een schuin dak wilt zetten. Kies je voor een industrieel model met een zwarte frame, dan heb je bovendien een echt stukje hotel-chic gecreëerd. 

  Ondiepe meubels

  Is de badruimte niet zo groot, dan heb je al snel te maken met weinig bewegingsruimte. Daar zijn tegenwoordig allerlei slimme oplossingen voor op de markt. Zo heb je wastafels die niet zo ver van de muur komen, maar wel lekker breed zijn. Kies je daar kranen bij die uit de muur komen, dan heb je snel een tiental centimeters gewonnen. Hetzelfde geldt voor inbouwtoiletten. Daarbij heb je versies met een minder diep, maar juist wat hoger reservoir en combineer dat weer met een compacte toiletpot. Je spullen berg je op in wandkasten aan de muur.

  Denk praktisch

  Bij interieurstyling hoort ook het nadenken over het schoonmaken van de ruimte. Blik je daarin vast vooruit, dan is dat klusje straks in een mum van tijd gedaan. Kies bijvoorbeeld voor zwevende badkamermeubels, een zwevend toilet en het liefst ook een randloze douchebak of inloopdouche. Dan heb je zo min mogelijk hoekjes en minimaliseer je de kans op stofnesten. Met een dweil heb je het dan allemaal snel schoon.

  Kleurgebruik

  Ontspannen kan vaak goed in een ruimte met neutrale kleuren. Nu hoeft dat niet meteen saai grijs of wit te zijn. Er zijn bijvoorbeeld tal van mooie tegels in lichte houttonen voor wand en vloer. Daarmee krijg je een natuurlijke scandinavische sfeer die toch warm aanvoelt. Of kies voor grote tegels met een trendy beton- of marmerlook. Combineer je dat met een hardstenen wasbak, zwarte kranen en zwarte accessoires, dan ziet de badruimte er meteen luxe uit. Toch fan van een uitgesproken kleur? Deze kun je prachtig verwerken in stylish tegeltjes of op gladde muren. 

  Slimme opbergers

  Kastjes en haakjes, dat zijn echt elementen die je niet moet vergeten als je een badkamer gaat ontwerpen. Badmeubels met lades zijn dan ook ideaal en benutten precies de loze ruimte onder de wastafel. Ook achter een spiegelkast kunnen verbazend veel kleine spulletjes kwijt. Verder handig (en stijlvol): een ingebouwde nis in de doucheruimte en vergeet ook niet voldoende haakjes, beugels of een rail voor het ophangen van handdoeken en kleding.

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio