C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Kinderkamer inrichten, waar moet je op letten?
    -  Interieuradvies   -  Kinderkamer inrichten, waar moet je op letten?

  De kinderkamer is een van de allerleukste ruimtes om in te richten.
  Het is namelijk een vrolijke, gezellige ruimte waar je al je creatieve ideeën helemaal op los kunt laten. Er zijn een paar items en ideeën die je in elke kinderkamer kunt gebruiken, op een hele eigen manier.

  Kies een neutrale basiskleur voor de muren en de meubels van de kinderkamer. Op deze manier kan de ruimte namelijk makkelijk meegroeien met het kind. Het is natuurlijk wel heel erg leuk als je voor één muur iets speciaals en opvallends uitzoekt. Neem bijvoorbeeld een vrolijk behang met een printje, maak zelf een persoonlijke muurschildering of hang een paar mooie lijsten met tekeningen op. De neutrale muren kan je dan weer gebruiken om plankjes aan te hangen. Op de plankjes zet je de aller leukste en mooiste items zoals een stapel prentenboeken, mooi speelgoed of de aller schattigste knuffels.

  Zachte stoffen met rustige tinten zijn perfect voor de gordijnen in de kinderkamer. Als de rest van de kinderkamer al erg basic is, is het natuurlijk wel zo leuk om een gordijn met een subtiel printje te kiezen. Kinderen kijken namelijk vaak naar de gordijnen als het ochtend wordt en er licht doorheen komt.

  Als je op de babykamer een commode hebt staan, is het handig als je meteen een hoge ladekast gebruikt of een commode met veel opbergruimte. Daar heb je echt jaren lang plezier van! Als je kind groter is en dus niet meer op de commode hoeft te liggen, kan je de kast nog gebruiken. Bovenop de kast zet je manden met speelgoed, een plant of een mooie lamp.

  Een grote stoel in een kinderkamer mag eigenlijk niet ontbreken. Of je de stoel nu gebruikt om kleding op te leggen of om zelf op te zitten, het staat mooi en het is echt altijd handig. Een grote stoel kan ook dè eyecatcher zijn van de kinderkamer. Meestel zijn er een paar opvallende items die een kinderkamer echt een eigen stijl geven.

  Een ander item dat echt niet mag ontbreken bij de styling van een kinderkamer is een mooi zacht vloerkleed. Een vloerkleed straalt gezelligheid en warmte uit, maar het is ook gewoon lekker zacht voor als jij of je kinderen met blote voeten in de kamer lopen. Het is natuurlijk ook uitnodigend om op lekker op te spelen. Als je kind vaak speelt op de slaapkamer is het handig om makkelijke maar mooie opbergruimtes te creëren. Bijvoorbeeld een mand met een deksel of een extra kastje waar de kinderen makkelijk bij kunnen. Zo kan het speelgoed snel opgeborgen worden als het tijd is om te gaan slapen.

  Tip: Let er extra op dat de kinderkamer veilig is. Zorg ervoor dat stopcontacten afgesloten zijn, dat er geen scherpe hoeken zijn waar je kind zich makkelijk aan kan bezeren en dat er geen grote zware dingen staan die makkelijk kunnen omvallen. Kasten kan je bijvoorbeeld altijd aan de muur bevestigen.

  Tip: Planten geven sfeer aan elke ruimte, ook een kinderkamer! Hang bijvoorbeeld een mooie plant op in een saaie hoek of zet hem op een plankje tegen een basic muur. Ook leuk; een kunstplant van vilten stof!

  Heeft je kind al de leeftijd dat hij/zij een duidelijke mening heeft, laat dit dan ook vooral mee wegen in de keuze voor kleuren en/of behang. Het belangrijkste moet blijven dat je kind zich helemaal happy voelt in zijn/haar kamer!

   

   

   

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio