C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Kleuren | Hoe te gebruiken? En hoe werk je ton-sur-ton?
    -  Interieuradvies   -  Kleuren | Hoe te gebruiken? En hoe werk je ton-sur-ton?

  Vind je het moeilijk om kleuren te combineren? Of weet je niet zo goed welke kleur bij je past?

  Bij kleur hoef je ook zeker niet alleen maar te denken aan felle tinten, maar je kunt ook veel doen met minder opvallende kleuren door deze met elkaar te combineren. Een mooi voorbeeld van hoe je dat kunt doen, is ton sur ton. Ton sur ton is eigenlijk Frans voor tint op tint. Het is een manier om meerdere tinten van een kleur bij elkaar te brengen zodat je een mooi en stijlvol geheel krijgt. Ton sur ton is een perfecte stijl voor in de woonkamer of voor de slaapkamer. Deze stijl straalt namelijk rust en evenwicht uit, maar is zeker niet saai.

   

  Grijsblauw is een tint die veel gebuikt wordt bij ton sur ton, maar ook roze, wit, grijs en groen zijn erg populair en makkelijk te combineren. Het fijne van ton sur ton is dat je de basis van je interieur eigenlijk heel erg rustig houdt waardoor je weer meer kunt spelen met opvallende accessoires. Zo kan je ook makkelijk je inrichting aanpassen zonder dat je meteen grote aanpassingen moet doen.

   

  Let er bij een inrichting met ton sur ton op dat de contrasten groot zijn. Je kunt dan denken aan een donkergrijze bank voor lichte, grijsblauwe muur. Bij een grijs of blauw kleurenpalet past een betonvloer of een grijze tegelvloer super goed, maar het kan ook voor een mooier effect zorgen als je juist kiest voor een gezellige houten vloer bij deze koele ton sur ton tinten.

  Door deze combinatie krijg je een warmer effect en zorg je voor meer balans tussen de kleuren. Hout in combinatie met koele kleuren zie je ook veel terug in de rustige en eenvoudige Scandinavische inrichting. Om het geheel helemaal af te maken, kan je gebruik maken van verschillende materialen bij het kiezen van je accessoires. Zo zorg je ervoor dat je inrichting niet te eentonig wordt. Neem bijvoorbeeld een lekker zacht kussen van ribstof, een grote plant in een rieten mand en een grof geweven kleed.

   

  Kleur is een van de belangrijkste middelen die je kunt gebruiken om je huis sfeer en een eigen karakter te geven. Kies daarom ook kleuren waarbij je zelf een fijn gevoel krijgt. Dat kan bijvoorbeeld omdat je een kleur gewoon mooi vindt, of omdat je een leuke herinnering of associatie hebt met een kleur. Kleuren zijn namelijk gekoppeld aan emoties. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met de ruimte waarvoor je de kleur kiest. Een zonnebloem gele muur in de keuken kan heel anders uitpakken dan in de slaapkamer. Een kleur is dus gekoppeld aan een gevoel dat hoort of past in een specifieke ruimte.

  Wit: Fris, vrij
  Blauw: Rust, ruimte
  Groen: Natuur, balans
  Roze: Romantisch, zachtaardig
  Rood: Kracht, liefde
  Oranje: Warm, open, gezellig
  Geel: Energie, vrolijk
  Bruin: Aards, warm

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio