C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Keuken | Opfrisbeurt of een nieuwe keuken?
    -  Interieuradvies   -  Keuken | Opfrisbeurt of een nieuwe keuken?

  Wil je graag een nieuwe keuken maar heb je geen zin in een complete verbouwing? Geen stress, je oude keuken kun je gemakkelijk opfrissen met nieuwe kleuren en accessoires!

  Je kunt dit onder andere doen met iets nieuws op de muur. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw kleurtje of tegeltjes! Deze zijn namelijk ook weer helemaal in.

  Ook kun je je keukenkastjes (laten) wrappen! Ideaal voor als je uitgekeken bent op de uitstraling van je keuken. Er is keuze uit talloze verschillende folies, denk aan patronen, texturen, mat, hoogglans etc. Dit is dus een snelle oplossing om je keuken een nieuwe look te geven en het beschadigt ook nog eens minder snel! Je kunt hierbij ook nog je aanrechtblad vervangen. Dan lijkt je keuken helemaal nieuw zonder grote verbouwing!

  En dan natuurlijk de accessoires. Deze zijn ook in de keuken onmisbaar. Zet bijvoorbeeld een aantal mooie potjes met specerijen op een snijplank, of kweek je eigen kruiden in de keuken. Al dat groen is een echte blikvanger in je keuken.

  Heb je bijvoorbeeld een lange, lege wand in de keuken en weet je niet wat je ermee moet? Hang er een aantal planken op of zet er een open wandkast neer. Zo heb je ruimte om je mooiste kopjes en schaaltjes te presenteren maar het is ook een leuke manier om je kookboeken en pannenlappen kwijt te kunnen!

  Toch nog opzoek naar een nieuwe keuken? Dit zijn de dingen waar je op moet letten.

  Het is heel belangrijk dat je voldoende werkruimte in je keuken hebt. Kijk dus goed naar de vorm die het best bij de woning past. Houd ook rekening met de keukendriehoek. Dit is de driehoek tussen de gootsteen, kookplaat en koelkast. Dit zijn de drie elementen waar je het meest aan het werk bent. Het is dus prettig als deze zich niet te ver van elkaar bevinden.

  Goede verlichting is ook essentieel in de keuken. Sfeerverlichting is leuk en mooi, maar als je in de keuken bezig bent is het fijn als je goede verlichting hebt.

  En als laatste zijn materialen heel belangrijk! In de keuken werk je natuurlijk met eten, specerijen en oliën. Hierdoor kun je vlekken krijgen in het werkblad. Zorg er daarom voor dat het materiaal van je aanrechtblad en de achterwand van je kookplaat goed schoon te maken is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan composiet, kunststof, roestvrijstaal of gehard glas.

   

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio