C-Studio
Ieder persoon, woonwens en budget is uniek.
Contactformulier  Volg C-Studio

  Search

  Styling tips voor je hal
    -  Interieuradvies   -  Styling tips voor je hal

  Bron: Pinterest

   

  De hal wordt vaak vergeten in een woning. Maar deze ruimte is niet geheel onbelangrijk. Het is namelijk de entree van je woning en hoe leuk is het als je meteen een warm, huiselijk gevoel krijgt als je je woning binnen stapt!

   

  Bron: Pinterest

  De kleuren zijn erg belangrijk. Hiermee bepaal je voor een groot deel de sfeer in de ruimte. De hal is vaak een kleine ruimte met weinig lichtinval. Kies in dit geval voor 1 tot 2 kleuren op de muur. In een smalle of kleine ruimte kunnen kleuren vaak erg op je afkomen. Door het gebruik van lichte tinten, heb je dit probleem niet zo snel. Ook is het mooi om met een lambrisering te werken.

  Deze rustige kleuren kun je aankleden met wat kleur- of luxe accenten en een mooi schilderij aan de muur. Dit zorgt ervoor dat het niet saai wordt in de hal.

   

  In een grotere hal zorgen donkere kleuren juist voor een knus gevoel. Deze donkere kleuren doen de hal vaak kleiner lijken. Met een donkere kleur kun je ook een eyecatcher creëren. Maak bijvoorbeeld een kleurvlak op de muur in een donkere, sprekende kleur.

  Als je met donkere kleuren aan de slag gaat, is het ook mooi als je de deuren mee verft. Dit klinkt misschien gek maar door de deuren mee te verven creëer je rust en eenheid in de ruimte.

   

  Ook de verlichting is belangrijk in de hal. Met de goede verlichting kun je namelijk sfeer en warmte toevoegen. Het is belangrijk dat de lamp de juiste hoeveelheid licht geeft. Je wilt natuurlijk niet te vel licht in de hal maar ook niet te weinig. Ook de kleur van het licht speelt een grote rol. Je hebt bijvoorbeeld warm geel licht, maar ook koel blauw licht. De gele lamp geeft veel meer sfeer als de blauwe, koele lamp.

  Ook zijn er veel verschillende soorten lampen. Je kunt kiezen uit spotjes, hanglampen, plafondlampen etc. Het is belangrijk om ook in de hal verlichting te kiezen die bij het karakter van je woning past. Heb je bijvoorbeeld een klassiek interieur met luxe, lichte kleuren, dan is het mooi om te kiezen voor een kroonluchter met wat koeler licht. Maar heb je een Scandinavisch interieur met warme tinten, dan is het mooi om voor een hanglamp met warm licht te kiezen.

   

   

  Bron: Pinterest

  Dan de kapstok. Vaak is er in de hal een plekje gereserveerd voor de kapstok. Maar deze kan veel ruimte in beslag nemen. Dit zijn een paar verschillende soorten kapstokken.

  Heb je een lange muur in de hal? Dan kun je deze goed benutten voor een kapstok. Je kunt bijvoorbeeld een lange wandkapstok aan de muur hangen. Door de haken wat verder uit elkaar te hangen, hangen de jassen niet zo op elkaar en zou het minder ruimte in beslag nemen.

  In een grote hal is een staande kapstok mooi. Dit kan een echte eyecatcher zijn. Ook is dit erg praktisch omdat je deze kan verschuiven.

  In een kleine hal met een niet heel veel ruimte aan de muur, is het leuk om kapstok haken aan de muur te bevestigen. Deze kun je namelijk op allerlei manieren op je muur zetten. Heb je bijvoorbeeld maar een klein stukje muur, dan is het handig om ze schuin onder elkaar te bevestigen. Zo kun je er toch veel jassen en tassen kwijt. Wel heb je hiervoor een stevige muur nodig, het moet namelijk alle gewicht kunnen houden.

   

   

   

  En als laatste de accessoires. Deze zijn ook onmisbaar in de hal. Accessoires maken je huis namelijk persoonlijk en hoe leuk is het om een persoonlijke touch aan de entree van je woning toe te voegen!

  Je kunt bijvoorbeeld een collage van schilderijen en foto’s aan de muur ophangen. Of een kastje met je favoriete vaasjes.

  Ook is het mooi om in deze smalle ruimte een spiegel neer te hangen. Dit is handig en hierdoor lijkt de ruimte optisch groter.

   

   

  Start Whatsapp
  1
  Heb je een vraag?
  Hoi 👋,

  Kan ik iets voor je betekenen? Stuur me gerust een berichtje via Whatsapp.

  Groetjes,
  Corine
  C-Studio